16:39 / 03.10.2018.

Autor: HRT

Braća Fantela nominirani za najbolje jedriličare godine

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svjetski prvaci u klasi 49er Šime i Mihovil Fantela nominirani su za najbolje jedriličare svijeta u izboru Svjetske jedriličarske organizacije.
Svjetski prvaci u klasi 49er Šime i Mihovil Fantela nominirani su za najbolje jedriličare svijeta u izboru Svjetske jedriličarske organizacije.  Nacionalni jedriličarski savezi i javnost odlučuju o pobjedniku u omjeru 70:30. Glasanje publike bit će moguće od 15. listopada na stranicama World Sailing. Nakon što je u paru s Igorom Marenićem u klasi 470 osvojio zlato na Olimpijskim igrama Rio 2016, Šime Fantela se prebacio na 49er da bi jedrio s bratom Mihovilom. Šime i njegov brat imali su mješovite rezultati, a onda je došlo Svjetsko prvenstvo u Aarhusu u Danskoj. Naporan radi i Šimino iskustvo odlično su se kombinirali i rezultirali vrhunskim rezultatom. Braća Fantela bila su uvjerljiva u osvajanju titule svjetskih prvaka. Rijetko koji je jedriličar uspio iz jedne klase u kojoj je osvojio sve medalje tako brzo postati svjetski prvak u drugoj, zahtjevnijoj klasi. Šime Fantela punih 20 godina, od kada je bio brončani na SP klase optimist, osvaja europske i svjetske medalje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!