Bošnjaku treći mandat na čelu boksačkog saveza

25.09.2021.

14:40

Autor: I.L./HRT/HBS

Bono Bošnjak

Bono Bošnjak

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Na Zagrebačkom velesajmu održana je redovna izborna skupština Hrvatskog boksačkog saveza. Za novog predsjednika u trećem četverogodišnjem mandatu do 2025. godine jednoglasno je izabran dosadašnji Bono Bošnjak koji je bio i jedini prijavljeni kandidat.

Na prijedlog predsjednika Bošnjaka izabrano je novo vodstvo HBS-a: dopredsjednik general u miru Mladen Mikolčević, te Izvršni odbor HBS-a u sastavu: Petar Špika, Ante Vičević, prof. dr. sc. Saša Krstulović, general Marijan Mareković, Dorian Čalić, Dražen Kuhar i dr. Tadija Petrović.

Novi predsjednik Nadzornog odbora je Jurica Runtić uz članove: Filip Palić i Marko Grgić, dok je stegovni sudac Naim Ramaj.

- Napravili smo možda i više nego što smo mogli, pogotovo u posljednjem periodu opterećenog pandemijom i financijskom krizom. Proglašeni smo najboljim nacionalnim savezom u Europi i primili smo nagradu EUBC-a, a ne trebam spominjati da su nam konkurenti puno veći i moćniji boksački savezi europskih velesila, rekao je Bošnjak pa dodao: - Naši boksačice i boksači putuju na sva važnija međunarodna prvenstva i turnire, imamo odlične odnose s drugim europskim zemljama u koje naši predstavnici putuju na zajedničke pripreme, a imamo i potrebnu stabilnost. Ponosni smo na rezultate koje postižu naši sportaši, imali smo ponovo olimpijce na Igrama u Tokiju gdje su nas dostojanstveno predstavljali Nikolina Ćaćić i Luka Plantić, uz osvojene medalje naših kadeta i juniora na europskim prvenstvima u 2021. godini.

Do kraja 2021. godine pred HBS-om su novi veliki ciljevi – nastup najboljih na Svjetskom prvenstvu u Beogradu i Europskom prvenstvu mlađih seniora u Budvi, velika proslava i obilježavanje 100 godina hrvatskog boksa (11. prosinca 2021. uz dolazak najviših državnih i sportskih dužnosnika, te predsjednika AIBA-e i EUBC-a), organizacija tradicionalnog Grand Prix turnira, nastupi u Regionalnoj boksačkoj ligi, ugledni Zagreb Open...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!