15:34 / 10.12.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Bošnjak: Ova medalja je nagrada za trud i rad

Damir Bošnjak (Damir Špehar/PIXSELL)

Damir Bošnjak (Damir Špehar/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Nadam se kako ću izboriti vizu i za POI u Tokiju koje su za dvije godine," rekao je Damir Bošnjak.
Brončana medalja osvojena na Europskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Beogradu je nagrada za višegodišnji rad i trud, poručio je hrvatski paraolimpijac Damir Bošnjak nakon osvojenog trećeg mjesta u disciplini 10 metara zračni pištolj.

Bošnjak je u kvalifikacijama izborio peto mjesto, a potom je u finalnoj seriji bio treći. Novi europski prvak je Ukrajinac Oleksii Denysiuk, dok je srebro pripalo Čehu Tomasu Peseku.

"Kvalifikacije sam dobro odradio, a finalu sam u jednom trenutku i vodio. Malo je nedostajalo da osvojim i sjajniju medalju. Kvaliteta suparnika u finalu je bila je gotovo kao i na Svjetskom prvenstvu i jedino su nedostajali Koreanci," poručio je 49-godišnji Bošnjak, član SKOI Bjelovar koji nastupa u kategoriji zračnih i malokalibarskih pištolja strijelaca s amputacijama potkoljenice.

Bošnjak se streljaštvom bavi više od 20 godina. Do sada je najveći uspjeh ostvario je 2005. na Europskom prvenstvu u Poljskoj gdje je bio drugi, te dvije godine kasnije na EP-u u Njemačkoj gdje je također osvojio srebro. Nastupio je na paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i Rio de Janeru gdje je osvojio sedmo mjesto.

"Nadam se kako ću izboriti vizu i za POI u Tokiju koje su za dvije godine," dodao je.

Izbornik reprezentacije Tomislav Lazić je naglasio kako je ova medalja nastavak kvalitetnih rezultata koje Bošnjak postiže. "Damir je iskusan, miran i staložen strijelac, što ovi rezultati i potvrđuju. Siguran sam kako ima mjesta za napredak," rekao je izbornik.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza osoba s invaliditetom (HSSOI) Mario Sačer je istaknuo kako je ova medalja 'šlag na tortu' ove godine, dok je glavni tajnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ticijan Komparić naglasio kako hrvatske paraolimpijce očekuje žestoka 2019. godina u kojoj će se loviti norme za POI u Tokiju.

"Čestitam Damiru na medalju, ali i cijeloj reprezentaciji. Posebno me raduje što je na EP-u nastupila i jedna žena (Sanja Soldo) što pokazuje kako napredujemo u streljaštvu," rekao je Komparić.

Na EP-u u Beogradu su nastupila 122 sportaša iz 27 zemalja, a hrvatske boje branili su Sanja Soldo, Damir Bošnjak, Ivica Bratanović i Rudolf Petrović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!