Borović: Želim uživati jer ovo mi je velika nagrada za sav uloženi trud

16.08.2022.

15:39

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar

Paola Borović

Paola Borović

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

U Münchenu je u tijeku Europsko prvenstvo u atletici na kojem Hrvatska ima 11 predstavnika. Do naslova najboljeg stigao je u bacanju kugle Filip Mihaljević, dok je srebrno odličje osvojila maratonka Matea Parlov Koštro.

Prvi put na jednom ovako velikom natjecanju nastupit će i Zadranka, Paola Borović i to u troskoku.

- Mogu reći da je ovo sezona u kojoj sam se plasirala na sva najveća natjecanja, počevši od Dijamantne lige u Dohi do Svjetskog prvenstva i sada na ovo Europsko prvenstvo što me čini jako sretnom i ponosnom. Drago mi je da će Hrvatska po prvi puta u povijesti imati svoju predstavnicu u troskoku na EP na otvorenom isto kao i moj Zadar koji je nakon dugo vremena dočekao atletičarku na velikom seniorskom natjecanju. Vjerujem da je ovo samo početak jer imamo jako puno potencijala, istaknula je Paola, a prenosi Radio Zadar.

Što se tiče nekakvih rezultatskih očekivanja Borović je dodala.

- Želim uživati jer ovo mi je velika nagrada za sav uloženi trud, ne samo ove sezone nego uopće u ovaj divan sport. Ja ću dati sve od sebe da skočim svoj najbolji rezultat, stvarno se veselim nastupu.

Paola će na zaletište u srijedu kada su na rasporedu kvalifikacije, finalni skokovi na rasporedu su u petak od 21 sat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!