20:32 / 16.03.2020.

Autor: T.D./Hina

Boks: Porazi Zeljka i Sobjeslavskog

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odlučio je prekinuti europski kvalifikacijski boksački turnir za odlazak na OI u Tokiju koji se održava u Londonu po završetku programa predviđenog za ponedjeljak.
Oba hrvatska boksača koji su nastupili u ponedjeljak u Londonu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre pretrpjela su poraze.

U dvoboju 1. kola kategorije do 69 kilograma Marko Zeljko je izgubio od Bjelorusa Aleksandra Radzioova sa 1-4, dok je Mladen Sobjeslavski u kategoriji do 75 kilograma izgubio u Finca Muhammada Abdilrasoona sa 2-3.

MOO prekida boksačke kvalifikacije u Londonu

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odlučio je prekinuti europski kvalifikacijski boksački turnir za odlazak na OI u Tokiju koji se održava u Londonu po završetku programa predviđenog za ponedjeljak.

- U svjetlu neprekidne promjene situacije u svijetu, Boxing Task Force (BTF) odlučio je danas suspendirati/zaustaviti boksački turnir, europskih kvalifikacija u Londonu, Velikoj Britaniji, te slijedeća natjecanja kvalifikacija Amerike i finalne svjetske kvalifikacije, koje su trebale biti u svibnju. Europski turnir, koji je počeo 14. ožujka i trebao bi se održati do 24. ožujka, bit će zatvoren nakon današnje večerašnje sesije.


Osiguravanje dobrobiti sportaša, dužnosnika i svih ostalih sudionika glavni je prioritet BTF-a. Od pripremne faze događaja, BTF surađuje s Lokalnim organizacijskim odborom tijelom za provedbu natjecanja kao i sa svojim dionicima, vlastitim medicinskim stručnjacima i nacionalnim zdravstvenim tijelima, na uspostavljanju poduzete potrebne mjere predostrožnosti.

BTF je na kraju donio odluku da se događaj danas obustavi, usred sve većih ograničenja putovanja i karantenskih mjera, kako bi sudionici iz preko 60 zemalja mogli prilagoditi svoje planove putovanja i vratiti se kući.

BTF će nastaviti svakodnevno ocjenjivati situaciju s ciljem dovršetka raspodjele preostalih mjesta, boksačkih kvota za Tokio 2020. u svibnju i lipnju. Prioritet BTF-a ostaje kvalifikacija sportaša na natjecanje, a on će obavijestiti sve dionike čim budu dostupne dodatne informacije.

Istodobno, MOO je posvećen uspjehu na Olimpijskim igrama Tokio 2020., što je nedavno ponovno istaknuto.

BTF želi zahvaliti zemljama domaćinima, organizacijskim odborima i svim sudionicima koji su uključeni na njihovoj podršci i ogromnim naporima u rješavanju ove izvanredne situacije, stoji u priopćenju MOO-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!