17:19 / 13.03.2021.

Autor: A.M./Hina

Boks: Plantak i Milun u finalu

Marko Milun

Marko Milun

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

U subotnjem programu u Boksačkom centru Zagreb održani su polufinalni mečevi na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i mlađe seniore, dok su finala na rasporedu u nedjelju, objavio je Hrvatski boksački savez.

Olimpijski kandidat Luka Plantić u punom je tempu i vrlo uvjerljivo odradio polufinalni meč u kategoriji 81 kilograma protiv Petra Leskura (Grom Split). Plantić je agresivno napadao i diktirao ritam u sve tri runde, zadao puno udaraca i u drugoj rundi prisilio Leskura na predah i brojanje, no čvrsti Splićanin odolijevao je i izdržao sve Plantićeve nalete do završnog zvuka gonga. Odluka sudaca bila je jednoglasna i neosporna.

Drugi polufinalni meč u kategoriji 81 kg pružio je najkvalitetniji i najneizvjesniji meč između Lea Cvetkovića (Omega) i Mateja Uremovića (Rijeka). Cvetković i Uremović nisu se štedjeli, obojica su zadavali i primali serije udaraca. U sve tri žestoke i uzbudljive runde detalji su presudili u korist Uremovića kojem su suci dodijeli pobjedu podijeljenom odlukom. Uremović će, ako je uspio sačuvati dovoljno snage nakon kreševa s Cvetkovićem, i u finalu biti čvrst suparnik Luku Plantiću.

U teškoj kategoriji 91 kg Osječanin Zvonimir Rebolj u tri je runde kontrolirao opasnog udarača Ivana Stupala iz Solina i čistim udarcima s distance skupio dovoljno bodova za jednoglasnu odluku sudaca u svoju korist. Rebolj će u finalu boksati protiv Tonija Filipija koji nije odboksao polufinalni meč jer mu je ždrijeb donio kolegu iz BK Gladijatora.

U supeteškoj kategoriji +91 kg olimpijski kandidat Marko Milun ušao je među konopce tek toliko da osjeti ring, jer je i njemu ždrijeb u polufinalu dodijelio klupskog suborca Juru Babića iz Leonarda. Odradili su samo prvu rundu za zagrijavanje, a onda je Babić predao meč s istekom prve tri minute.

Još brže se u finale plasirao superteškaš Marijan Brnić iz BK Groma Split koji je prvim udarcem oborio Tonija Kasumovića iz BK Predator Rijeka.

U kategoriji 60 kg finalisti su zasluženo postali Filip Kolak (BK Coloseum) i Diego Mamić (BK Pula), pogotovo Kolak koji je svoj meč završio sudačkim prekidom u drugoj rundi. U kategoriji 64 kg u borbi za zlatnu medalju sučelit će se Filip Poturović (Nova Gradiška) koji je u polufinalu pobijedio jednoglasnom odlukom, te Matteo Komadina koji je nad Mateom Ćukom (Omega) slavio podijeljenom odlukom sudaca.

U kategoriji 69 kg za iznenađenje se pobrinuo Petar Pavčec iz BK Nokaut Zagreb koji je zaustavio iskusnijeg, bivšeg državnog prvaka Petra Cetinića (Rijeka). Pavčec će se u finalu boriti protiv mladog boksača iz Čakovca Filipa Kolara.

U kategoriji 75 kg uvjerljivo je borbu za zlato izborio vrlo perspektivni Gabrijel Veočić iz Slavonskog Broda koji je dominirao nad Patrikom Grđanom iz Omege Zagreb i okončao meč prekidom u drugoj rundi. Protivnik Veočiću za titulu 75 kg bit će Noa Ježek iz Titana koji je finale izborio jednoglasnom odlukom sudaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!