18:56 / 13.04.2019.

Autor: SN/HRT

Bloudek šestu godinu zaredom slavio na Krosu Sportskih novosti

Ilustracija (Goran Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Unatoč tome što je cijeli dan prijetila kiša, na Bundeku se okupio velik broj sudionika.
Više od 3000 učenika i studenata trčalo je na 36. Krosu Sportskih novosti, ujedno i službenom Prvenstvu Hrvatske za učenike osnovnih i srednjih škola u trčanju u prirodi.

Unatoč tome što je cijeli dan prijetila kiša, na Bundeku se okupio velik broj sudionika i ponovno potvrdio Kros Sportskih novosti kao jednu od najmasovnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj.

Peti put u posljednjih šest godina ukupnu je pobjedu u konkurenciji osnovnih škola odnijela OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice, dok je kod srednjih škola već osmu godinu zaredom slavila Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga iz Križevaca.

Istaknimo i da je kod studenata pobijedio europski juniorski prvak na 800 metara Marino Bloudek, kojem je to šesti uzastopni trijumf na Krosu Sportskih novosti.

Podijeljeno je u svim kategorijama ukupno 96 medalja, ali kako ističu organizatori, Sportske novosti i Hrvatski atletski savez, osnovni cilj ove priredbe nije pronaći najbolje, nego potaknuti što veći broj mladih da se bave sportom i uživaju u njemu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!