Blanka Vlašić: U karijeri sam rušila letvice i rekorde, nikada ljude

24.09.2021.

19:52

Autor: Mirta Šurjak/M.M./Dnevnik/Sport/HRT

Blanka Vlašić

Blanka Vlašić

Foto: Dnevnik/Sport / HRT

Proteklih se dana u medijima spekuliralo o ambicijama i planovima Blanke Vlašić te navodnoj namjeri puča u hrvatskoj atletici, pa smo, kako bi saznali što se uistinu zbiva, odgovore potražili na pravoj adresi.

Blanka Vlašić, jedna od najvećih hrvatskih sportašica svih vremena, iskreno i ljudski progovorila je o budućoj kandidaturi za predsjednicu Hrvatskog atletskog saveza. U tome će je, kaže, voditi isključivo srce, nikakvi drugi interesi.

- Više puta sam naglašavala kako mi je želja ostati u sportu i nakon završetka karijere. Srce je uz atletiku i svakako bi da ostanem tu, uz nju, na tom mjestu, rekla je Blanka, dodavši da je to nezavidan posao, ali ističe da voli izazove i da se veseli prilici.

U karijeri je, kaže, rušila samo letvice i sportske rekorde, nikada ljude oko sebe. Stoga će se, kaže, za nasljednicu predsjednika Ivana Veštića javiti nakon isteka njegova punog mandata za 14 mjeseci.

- Žao mi je da je riječ rušenje izašla u javnost. To nije dio mog vokabulara. Mislim da sam u pismu iskreno rekla da ne želim puč. U sportskom rječniku rečeno želim dizati ljestvicu, ne spuštati je, rekla je Blanka Vlašić.

Kao i u svakom sportu, i u atletici ima lijepih i manje lijepih trenutaka. Jedan od tih manje lijepih bile su, nažalost, Olimpijske igre u Tokiju gdje je domaća atletika ostala bez medalje.

- Treba ući u problematiku. Smatram da Savez kao Savez treba funkcionirati kao jedna obitelj, gdje smo svi povezani, gdje imamo podršku jedni drugih, ističe.

S obzirom na njezinu karizmu i sportsku veličinu, Blanka bi, bez sumnje, jednog dana mogla ući i u međunarodne sportske organizacije.

- Gdje god budu prepoznate moje ambicije, dat ću svoj obol. Veseli me što ostajem u sportu. Srce je na mjestu. Tu sam doma, zaključila je.

Srce je uistinu uvijek ondje gdje je dom. Za Blanku Vlašić, kao i tijekom njezine profesionalne karijere - na samom vrhu domaće i svjetske atletike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!