Blanka Vlašić na startu atletske Erste Plave lige u Vukovaru

26.05.2021.

15:05

Autor: A.M./Hina

Blanka Vlašić

Blanka Vlašić

Foto: Miranda Cikotić / PIXSELL

Ovogodišnja Erste Plava liga, atletsko natjecanje za djecu uzrasta od 9 do 13 godina, starta u Vukovaru u petak, 28. svibnja, a posebna gošća kvalifikacijskog natjecanja u Vukovaru bit će ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić, dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis i jedna od najboljih visašica svih vremena.

Druženje sudionika lige s Blankom Vlašić, vukovarskim sportašima i medijima počinje u 18 sati ispred Erste banke u ulici Josipa Jurja Strossmayera, objavili su u srijedu organizatori.


Erste Plava liga, najveće dječje atletsko natjecanje u Hrvatskoj, održava se devetu godinu zaredom i dosad je na njemu sudjelovalo više od 28.000 natjecatelja. Učenici i učenice hrvatskih osnovnih škola i ove će se godine natjecati u atletskim disciplinama primjerenima školskom uzrastu - u utrkama na 60, 100, 300 i 600 metara, skoku u dalj, te bacanju kugle i vortexa, a u finalu lige će se po prvi put održati i mješovita štafetna utka za najstarije uzraste.


Start i kalendar lige i ove su godine prilagođeni epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, a natjecanje će se u skladu s mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo održati u devet gradova. Finale lige održat će se 14. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj, Memorijala Borisa Hanžekovića.


Kalendar Erste Plave lige za 2021:


VUKOVAR 28. svibnja

ČAKOVEC 31. svibnja

RIJEKA 1. lipnja

OSIJEK 2. lipnja

ZADAR 10. lipnja

KNIN 11. lipnja

MAKARSKA 12. lipnja

PULA 14. lipnja

ZAGREB 15.lipnja

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!