15:49 / 29.10.2018.

Autor: I.L.K./HAS

Bjeljac ostvarila drugi najbolji rezultat svih vremena u Hrvatskoj

Bojana Bjeljac (Davor Puklavec/PIXSELL)

Bojana Bjeljac (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Bojana je najbolji rezultat, koji je istrčala u kolovozu u Berlinu, popravila za gotovo pet minuta.
Sezona je maratona, a jučer su se maratoni trčali diljem Europe. Jedan od najpoznatijih je onaj u Frankfurtu gdje je nastupila i naša maratonka Bojana Bjeljac.

Bjeljac je u jakoj konkurenciji na cilj stigla 18. u vremenu osobnog rekorda 2:32:48, a to je ujedno i drugi najbolji rezultat svih vremena u Hrvatskoj. Bojana je najbolji rezultat, koji je istrčala u kolovozu u Berlinu, popravila za gotovo pet minuta.

U Veneciji je nastupila druga naša maratonka i svjetska prvakinja na 100 km Nikolina Šustić Stanković i na cilj stigla peta u vremenu 2:50:18.

Na Ljubljanskom maratonu nastupili su brojni maratonci i maratonke iz Hrvatske, a najbolje plasmane od naših predstavnika ostvarili su Veronika Jurišić u maratonu koja je na cilj stigla deseta u vremenu 2:58:49, i Petar Bratulić koji je bio peti u polumaratonu s 1:10:34. Tomislav Novosel bio je četvrti na 10 km s 32:57.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!