10:18 / 23.05.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Biles prva žena u povijesti koja je izvela dvostruki premet Jurčenko

Gimnastičarka Simone Biles

Gimnastičarka Simone Biles

Foto: Wolfgang Rattay/File Photo / REUTERS

Četverostruka olimpijska prvakinja u gimnastici Amerikanka Simone Biles postala je prva žena koja je u subotu na natjecanju US Classic u Indianapolisu izvela dvostruki premet Jurčenko, osvojivši u svom prvom nastupu od listopada 2019. naslov u višeboju.

Simone Biles, koja se posljednji put natjecala na Svjetskom prvenstvu 2019., osvojila je u višeboju 58,4 bodova ostavivši iza sebe Jordan Chiles, iako je pala na dvovisinskom razboju.

Za dvostruki premet Jurčenko, Biles je došla na dasku okrenuta leđima i odbila se rukama prema spravi te započela dvostruki salto u nakošenom položaju.

- Mislila sam to učiniti kao na treningu, ne pretjerivati ni sa ničim jer imam tendenciju čim dignem ruku da otežam stvari, rekla je 24-godišnja Biles za NBC.

Biles je postigla najviše ocjene za vježbu na gredi, na podu i u skoku na US Classic, prvom od tri velika natjecanja prije početka Olimpijskih igara 23. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!