13:39 / 22.07.2019.

Autor: M.M./Hina

Bijač: Više nemamo pravo na pogrešku

Marko Bijač

Marko Bijač

Foto: - / -

Sutra u 8:30 sati po hrvatskom vremenu, Hrvatska će igrati četvrtfinalni ogled s Nijemcima.
Napokon smo dočekali ono najzanimljivije i najvažnije, ono za što smo se pripremali cijelo ljeto i više nemamo pravo na pogrešku, kazao je vratar hrvatske vaterpolske reprezentacije Marko Bijač.

Sutra u 8:30 sati po hrvatskom vremenu, Hrvatska će igrati četvrtfinalni ogled s Nijemcima. Odlučujuća je to utakmica s kojom počinje "knock–out" faza natjecanja, koja će "Barakudama" otvoriti ili zatvoriti vrata koja vode prema borbi za medalje i obrani titule svjetskih prvaka.

- Mislim da smo pripremu utakmice kao i dosadašnji dio turnira odradili na vrhunskom nivou, tako da nema straha od loše igre i podbačaja. Ukoliko se budemo držali onoga što smo trenirali, vjerujem da rezultat neće izostati, kazao je Bijač.

Hrvatska reprezentacija je upravo sa Nijemcima održala pripreme u Šibeniku uoči odlaska u Južnu Koreju.

- Tada još ni mi ni oni nismo bili još na ovom sadašnjem nivou, njima je falilo nekoliko igrača, nije bilo niti većeg uloga. Sada je jedna sasvim drugačija situacija i utakmica u kojoj oboje krećemo s 0:0. Nijemci su do sada na turniru pokazali da imaju kvalitetu igrati s najboljim ekipama. No vjerujem u nas i našu kvalitetu. Ipak, sigurno nisu bezopasni. A ulog je ogroman. Četvrtfinale je možda i najteža utakmica na turniru. Vodi te ili u borbu za medalje, ili ono što nitko ne voli igrati – od 5. do 8. mjesta. No prošli smo već puno takvih utakmica i vjerujem da smo spremni, nema straha. Moramo pružit ono što smo do sada pružali i vjerujem da tada rezultat neće izostati, zaključio je Bijač.

U preostala tri četvrtfinala igrat će Srbija sa Španjolskom, Mađari uskaču u bazen protiv Australije dok Talijane očekuju Grci.

Prijenos utakmice možete pratiti na Drugom programu HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!