15:18 / 18.08.2020.

Autor: K.L./Hina

Biciklist Jakobsen priznao da je strahovao hoće li preživjeti

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Jakobsen je ozljede zaradio u završnom sprintu prve etape utrke po Poljskoj, kad mu je njegov sunarodnjak Dylan Groenewegen ušao u putanju i 'odgurao' ga u zaštitnu ogradu pokraj staze.
Nizozemski biciklist Fabio Jakobsen, koji je doživio zastrašujući pad na utrci po Poljskoj pri brzini od 80 km/h, priznao je da je strahovao hoće li preživjeti,

- Liječnici i medicinsko osoblje koji su bili u ciljnoj ravnini u Katowicama spasili su mi život, na čemu sam im neizmjerno zahvalan, napisao je 23-godišnji biciklist u pismu koje je u utorak objavila njegova momčad Deceuninck QuickStep.
- Proveo sam tjedan dana na odjelu intenzivne njege u bolnici Sv. Barbare u Sosnowiecu. Tamo su me pet sati operirali i dali mi šansu da preživim. Zahvalan sam svim zaposlenicima bolnice. Bilo je teško, crno razdoblje za mene na intenzivnoj njezi, jer sam strahovao da neću preživjeti, napisao je Jakobsen, koji se vratio u Nizozemsku i započeo dug put prema oporavku od zadobivenih ozljeda.
- Korak po korak živim sve neovisnije. Trenutačno sam kod kuće, gdje rane na mom licu i moje ozljede mogu nastaviti zacjeljivati. U sljedećim mjesecima moram se puno odmarati zbog teškog potresa mozga. U sljedećim tjednima i mjesecima ću biti podvrgnut nekolicini operacija i postupaka za sanaciju ozljeda lica.
Jakobsen je ozljede zaradio u završnom sprintu prve etape utrke po Poljskoj, kad mu je njegov sunarodnjak Dylan Groenewegen ušao u putanju i 'odgurao' ga u zaštitnu ogradu pokraj staze. Groenewegen je diskvalificiran zbog tog poteza, za koji se kasnije ispričao, a poljska policija je otvorila istragu vezanu za incident. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!