14:17 / 29.07.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Bez gledatelja na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu

Ilustracija (Josip Regović/PIXSELL)

Ilustracija (Josip Regović/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Zdravlje i sigurnost gledatelja, sportaša i našeg osoblja su prioritet, izjavio je direktor mitinga u Bruxellesu.
Organizatori atletskog mitinga Dijamantne lige u Bruxellesu objavili su u srijedu kako će se ovogodišnji, 44. memorijal "Van Damme" održati 4. rujna na stadionu kralja Baudouina, ali bez gledatelja.

-
Kao organizatori ne želimo riskirati i želimo biti jasni po tom pitanju. Zdravlje i sigurnost gledatelja, sportaša i našeg osoblja su prioritet. Iz praktičnih razloga najbolje je bilo odluku donijeti sada, objavio je direktor mitinga Cedric Van Branteghem.

Odluka da se miting održi bez gledatelja donesena je u dogovoru s glavnim sponzorom natjecanja, osiguravajućom tvrtkom AG, te gradonačelnikom Bruxellesa Philippeom Closeom.

Još ranije je zbog pandemije koronavirusa otkazano šest mitinga Dijamantne lige (Eugene, London, Pariz, Rabat, Gateshead i Šangaj), a u kalendaru je ostalo njih još šest od kojih bi se prvi trebao održati u Monte Carlu 14. kolovoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!