14:50 / 28.10.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Berba medalja na SP-u u Kini: Zlatni Šaban, Ćubela i Načinović

-

-

Foto: - / -

Dva naslova svjetskih prvaka osvojili su naši boćari na Svjetskom prvenstvu za seniorke, mlađe seniore, juniore i mješovite štafete.
Dva naslova svjetskih prvaka osvojili su naši boćari na Svjetskom prvenstvu za seniorke, mlađe seniore, juniore i  mješovite štafete koje je danas završeno u kineskom Jianxingu.

Matteo Načinović i Marin Ćubela svjetski su mlađeseniorski prvaci u štafetnom izbijanju, a Karlo Šaban zlatni u juniorskoj konkurenciji u disciplini pojedinačno klasično.

U finalu štafetnog izbijanja su mlađi seniori Načinović i Ćubela pobijedili Talijane, braću Mattea i Simonea Manu, ali tek nakon dodatne serije izbijanja od 2,5 minute. Naime, nakon temeljne serije finala rezultat je bio izjednačen 50(60):50(60), a potom je u dodatnoj seriji hrvatska štafeta slavila s tijesnim, ali slatkim puntom prednosti 28(31):27(31).

U konkurenciji juniora je u finalu discipline pojedinačno klasično Šaban je s uvjerljivih 13:2 svladao Talijana Gabrielea Graziana.

Naše boćarice i boćari osvojili su još tri srebrna i tri brončana odličja – ukupno osam medalja.

Srebrne medalje osvojili su Carrolina Bajrić (bližanje i izbijanje u krug), Luka Gašpar (U-18 - bližanje i izbijanje u krug) te Luka Gašpar i Filip Matijašić (U-18 - par klasično).

Brončanim medaljama okitili su se Marin Ćubela (U-23 - brzinsko izbijanje), Tanja Grubiša i Nives Jelovica (par klasično) te Carrolina Bajrić i Mateo Načinović (mješovita štafeta).  
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!