Benović kao prvi u finale, iza njega ostali bivši svjetski i europski prvaci

09.03.2023.

15:06

Autor: K.L./HRT

Aurel Benović

Aurel Benović

Foto: Slobodan Kadić / HGS

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović izborio je finale partera na Svjetskom kupu u Bakuu. Natjecanje koje je danas startalo u Azerbajdžanu treći je u nizu turnira SK ove sezone, a Aurelu je ovo drugo izboreno finale nakon Cottbusa prije dva tjedna.

Gimnastičar GD Osijek-Žita danas je bio najbolji u kvalifikacijama i u konkurenciji 39 parteraša s prvom ocjenom od 14.500 (start 6.2) plasirao se u subotnje finale. Na drugom mjestu bio je Ukrajinac Ilia Kovtun (14.233), a treći Milad Karimi (14.233) iz Kazahstana.


Među osam gimnastičara koji su se kvalificirali u finale bili su i bivši svjetski prvak Talijan Nicola Bartolini (13.966) koji je bio četvrti i Irac Dominick Cunningham, bivši europski prvak(13.666) koji je bio sedmi.


- Jako sam zadovoljan kako sam odradio današnje kvalifikacije na parteru. Išao sam za desetinku lakši start nego na prethodna dva natjecanja, vježbu s početnom ocjenom 6.2. Konačna ocjena je bila 14.500, a to stvarno visoka ocjena. Presretan sam. Okrećem se odmah sutrašnjim kvalifikacijama na preskoku gdje se nadam da ću što bolje odraditi svoja dva skoka i da ću se uspjeti domoći finala i na preskoku. A u subotu... Nadam se da ću ponoviti ovako dobru vježbu kao danas i da ću biti u borbi za medalje, rekao je Aurel nakon sjajno odrađenog posla prvog dana u Bakuu.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana uz Benovića na preskoku u lov na finale će i Tin Srbić na preči, Filip Ude i Mateo Žugec na konju s hvataljkama te Tina Zelčić na gredi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!