Benović i Korent u finalima Svjetskog kupa u Osijeku

08.06.2023.

19:15

Autor: I.L./HRT

Aurel Benović

Aurel Benović

Foto: Marko Banić / REROOT

Aurel Benović na parteru i Tijana Korent na preskoku plasirali su se u subotnja finala 14. izdanja Svjetskog kupa u gimnastici - DOBRO World Cup Osijek, koji je danas službeno startao u dvorani Gradski vrt! Jakov Vlahek prva je rezerva za finale konja s hvataljkama, Filip Ude druga rezerva na istoj spravi, a Sara Šulekić prva rezerva za finale dvovisinskih ruča.

Prvog kvalifikacijskog dana osječka zvijezda Aurel Benović odradio je odličnu vježbu na parteru i s najboljom ocjenom kvalifikacija, 14.400, izborio borbu za medalje. Bit će to Aurelovo 15. finale Svjetskog kupa u karijeri (8 osvojenih medalja) i čak 304. naše muške sportske gimnastike.

- Jako sam zadovoljan kako sam odradio svoju vježbu. S obzirom na to da sam bolestan, da se borim s kašljem i s ozljedom zgloba, izvukao sam 300% iz sebe. No, nema previše vremena za odmor, odmah se okrećem sutrašnjim kvalifikacijama na preskoku, gdje se nadam ponoviti ovaj nastup od danas. Očekujem finale i na preskoku, najavio je Aurel Benović, bivši viceprvak Europe na parteru (2020.) i prošlogodišnji pobjednik Osijeka.

Tijana Korent koja je prije dva tjedna na Svjetskom kupu u Varni osvojila zlato na preskoku, čak 9. put ušla je u finale Osijeka. S ocjenom 12.899 (12.833 i 12.966) došla je do svog 42. finala SK u karijeri. Među 10 medalja sa SK kriju se i 2 iz Osijeka - srebro 2009. i bronca 2010. Danas je u kvalifikacijama bolja od nje bila samo Australka Georgia Godwin (13.816).

- Drago mi je da sam ušla u finale pred domaćom publikom, jer ipak je poseban osjećaj nastupiti na domaćem terenu. Uvijek je u finalu u Osijeku dvorana puna, publika sjajno navija, a to je još jedan dodatan motiv zašto svi želimo ući u finale. Odradila sam solidno svoje skokove, nadam se da ću to uspjeti ponoviti, nadam se i popraviti u finalu. Imala sam neke greškice koje bih htjela popraviti u finalu, poželjela je naša najiskusnija reprezentativka.

Tijana Korent

Tijana Korent

Foto: Marko Banić / REROOT

U kvalifikacijama konja s hvataljkama naš dvojac drhtao je do posljednje rotacije. Na kraju je pretposljednji kvalifikant iz finala izbacio Jakova Vlaheka (9. sa 13.750), dok je Filip Ude završio odmah pored, 10. sa 13.700.


Sara Šulekić imala je identični ishod. Završila je korak do finala dvovisinskih ruča, 9. sa 12.466.


Christina Zwicker na dvovisinskim ručama zauzela je 19. mjesto sa 11.133 boda, dok je Marko Jovičić u svom premijernom nastupu na DOBRO World Cupu u Osijeku bio 24. sa 11.900.


Sutra, drugog kvalifikacijskog dana koji starta od 15 sati, u lovu na finale bit će novopečeni prvak Europe na preči, srebrni olimpijac Tin Srbić, Benović na preskoku te Zwicker i Tina Zelčić na gredi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!