10:31 / 06.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Barbara Matić: Zdravlje nam svima treba biti na prvom mjestu

Barbara Matić (Davor Puklavec/PIXSELL)

Barbara Matić (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Barbara Matić vjeruje da na OI-ju u Tokiju može ostvariti dobar rezultat i osvojiti medalju koju Hrvatska još nema - u judu.
Hrvatska judašica Barbara Matić, iako se službeno još nije kvalificirala za Olimpijske igre u Tokiju jer se za plasman gleda rang lista s početka lipnja, gotovo sigurno bi se našla na popisu za OI u Tokiju.

-
Nama se trebala gledati rang lista završno s prvim danom u šestom mjesecu tako da se službeno još nisam kvalificirala, ali u normi smo od naših bile Karla Prodan (do 78 kg) i ja, izjavila je Barbara Matić (do 70 kg) gostujući u podcastu "I ja sam sportaš".

Marić vjeruje da u Tokiju može ostvariti dobar rezultat i i osvojiti medalju koju Hrvatska još nema – u judu.

- Imala sam u zadnje vrijeme dosta poteškoća s ozljedama, ali sada je to iza mene i vjerujem da ću se dobro pripremiti i ostvariti kvalitetan rezultat, dodala je Matić, koja je prije četiri godine debitirala na OI-ju u Rio de Janeiru.

Smatra da je dobro da su se Olimpijske igre odgodile za iduću godinu.

- Dobro je i pošteno da su se odgodile Igre u Tokiju jer nam svima zdravlje treba biti na prvom mjestu. Bilo bi nepošteno da npr. netko tko se kvalificirao ne može nastupiti zbog cijele ove situacije s virusom, izjavila je 25-godišnja Matić.

U judu su se, kao i u gotovo svim ostalim sportovima, natjecanja prekinula i odgodila do daljnjega.

- U četvrtom smo mjesecu trebali imati Europsko prvenstvo koje su zasad prebacili za studeni, ali nitko ne zna hoće li se održati. Sva druga natjecanja otkazana su do daljnjega i nemam nikakvih saznanja kada bi mogla početi, kazala je splitska judašica koja je, s obzirom na to da je judo kontaktan sport i još k tome odvija se u dvorani, morala sama odrađivati treninge.

- Kroz cijelo ovo razdoblje trenirala sam kod kuće, uzela sam neke rekvizite iz kluba koji su mi pomogli u održavanju forme. Nije bilo jednostavno svaki dan se prisiljavati, ali najbitnije je da je to sad prošlo i da se polako možemo vraćati u dvoranu i odrađivati prave treninge, rekla je Barbara Matić, tri puta brončana na Europskim prvenstvima u judu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!