14:18 / 24.09.2020.

Autor: I.L./Hina

Bach: OI bi se mogle održati i ako ne bude cjepiva

Ilustracija (Kyodo via REUTERS)

Ilustracija (Kyodo via REUTERS)

Foto: - / REUTERS

Bach je istaknuo da je nemoguće pripremiti se za sve scenarije.
Olimpijske igre u Tokiju sljedeće ljeto mogle bi se održati i ako cjepivo protiv koronavirusa ne bude otkriveno, izjavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

- Sport se vraća sporo, ali sigurno u svijet i jedan veliki dio sportskih događaja uspješno je organiziran nedavno, posebice utakmice u različitim japanskim ligama, dodao je Bach.

- Kompleksnija natjecanja poput Tour de Francea, koji je završio u nedjelju, pokazala su nama i svijetu da je moguće organizirati sigurna sportska natjecanja bez cjepiva, istaknuo je.

Otkriće cjepiva i brzi testovi na koronavirus svakako bi olakšali održavanje OI, nastavio je Bach.

Ljetne olimpijske igre koje su se u glavnom japanskom gradu trebale održati ovo ljeto odgođene su zbog pandemije za sljedeće ljeto i počet će  23. srpnja 2021., a organizatori su u više navrata ponavljali da će se Igre održati u bilo kojem obliku i da će biti sigurne za gledatelje kao i za natjecatelje.

Navodeći kako pred organizatorima Igara u Japanu i pred MOO-om stoje veliki izazovi u organizaciji OI-a, Bach je istaknuo da je nemoguće pripremiti se za sve scenarije te da zato organizatori ne daju preuranjene izjave.

- Svi smo na istom brodu, jedina stvar koju moramo raditi je veslati u istom smjeru, rekao je predsjednik MOO-a pozivajući da se radi marljivo i da se u datom trenutku donesu prave odluke.

- Siguran sam da ćemo uspjeti organizirati OI koje će biti povijesne. Zajedno ćemo od njih napraviti uspjeh, istaknuo je predsjednik MOO-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!