14:13 / 13.04.2020.

Autor: I.ŽK./Hina

Bach: Odluka o odgodi Igara u Tokiju nije bila zakašnjela

Ilustracija: Pixabay

Ilustracija: Pixabay

Foto: - / -

Unatoč odgodi, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora izjavio je kako u Tokiju očekuje uspješne Igre.
Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach u ponedjeljak je negirao optužbe da je odgoda Olimpijskih igara u Tokiju došla prekasno, ali je rekao da će se troškovi odgode mjeriti u stotinama milijuna eura.

-
Bili smo i još uvijek smo u vrlo kompliciranoj situaciji, a kao odgovorna osoba ne možeš donositi odluke na temelju svoje intuicije. Zato nas nitko ne može optuživati da smo oklijevali, bili nezreli ili da je bilo pomanjkanja transparentnosti pri odgodi. Svim onim teoretičarima zavjere poručujem da MOO u nijednom trenutku nije razmišljao o otkazivanju Igara, izjavio je Bach za njemački list Welt am Sonntag.

Početkom travnja organizatori Igara pozvani su da maksimalno smanje troškove na svim mogućim stavkama, a upozoreno je da će teško biti doći do dodatnih sredstava. Čelni čovjek svjetskog sporta dodao je kako, unatoč svemu, očekuje vrlo uspješne Igre u Tokiju.

- U Japanu se itekako osjeća pandemija koronavirusa, možda sada i više nego prije mjesec dana i zato možda postoje sumnje i u samom Japanu kako će izgledati Igre sljedeće godine. Naša prva i osnovna vodilja je da sportaši i svi koji budu sudjelovali na OI-ju budu zdravi i zaštićeni od virusa. To će biti osnova i za sve naše buduće odluke, zaključio je Bach.

Olimpijske igre u Tokiju održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!