13:53 / 21.01.2021.

Autor: A.M./Hina

Bach: Nema "plana B" za Olimpijske igre u Tokiju

Thomas Bach (Foto: EPA-EFE)

Thomas Bach (Foto: EPA-EFE)

Foto: - / -

Nema "plana B" za olimpijske igre u Tokiju, izjavio je u četvrtak predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.
Nema "plana B" za olimpijske igre u Tokiju, izjavio je u četvrtak predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach, ponovovši tako u interviewu za agenciju Kyodo odlučnost da se najveće svjetsko sportsko natjecanje održi ove godine.
Nakon što su Igre zbog pandemije koronavirusa odgođene prošle godine za ovo ljeto, u subotu je točno šest mjeseci do početka koji je predviđen za 23. srpnja.
Unatoč slaboj potpori javnosti i porastu broja zaraženih koronavirusom u cijelom svijetu, organizatori su odlulčni da se OI u Tokiju održe.
- U ovom trenutku nemamo nikakvog razloga vjerovati da se OI u Tokiju neće otvoriti 23. srpnja na olimpijskom stadionu u Tokiju, rekao je Bach za Kyodo News.
- Zato nema plana B i zato smo potpuno predani da učinimo ove Igre sigurnima i uspješnima, dodao je.
I uz približavanje Zimskih olimpijskih igara, koje su planirane za 2022. u Pekingu, a troškovi održavanje vertoglavo rastu dok istovremeno pada potposa javnosti, organizatori OI u Tokiju  opetovano isključuju mogućnost još jedne odgode Igara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!