Babić: Zadovoljstvo što je Zakon o sportu krenuo u proceduru

29.08.2022.

19:52

Autor: Mateja Ribičić/Dnevnik/HRT

Nikolina Babić

Nikolina Babić

Foto: HTV / HRT

Nakon završenog javnog savjetovanja, predstavljen je Nacrt prijedloga Zakona o sportu. Njime se predviđa više od 40 novih mjera kojima bi se financijski i na druge načine trebali snažnije podupirati sportaši, s posebnim naglaskom na uključivanje u sport djece i mladih.

Hoće li se i koliko novim Zakonom o sportu poboljšati status sportaša i omogućiti njihov brži razvoj?

Tenis je jedan od sportova u kojemu smo postigli velike uspjehe, i pojedinačno i u Davis Cupu. No, upravo je tenis sport gdje su u razvoj svoje djece do sada najviše ulagali roditelji.

Hoće li se sada i to promijeniti, odgovor je dala, u razgovoru za Dnevnik HTV-a, Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Gdje planirate usmjeriti financijska sredstva koja će država dodjeljivati kategorizacijom sporta sportski savezima, pa tako i teniskom?

- Izrazila bih zadovoljstvo što je Zakon o sportu krenuo u proceduru, to je izuzetno bitno za daljnji razvoj sporta i za daljnji rad nama u Savezma. Sredstva koja su dvostruko povećana, sa 220 do 440 milijuna kuna, od 2016. godine, mislim da su izuzetno bitna za naš rad i infrastrukturu, velika sportska natjecanja i projekte na lokalnoj razini te jačanje klubova. Sredstva koja se ulažu u infrastrukturu su strašno bitna jer znamo kakva je ona u Hrvatskoj. To je veliki iskorak, rekla je Babić.

Tenis je jedan od naših najtrofejnijih sportova, a obećavani nacionalni teniski centar i dalje ne funkcionira. Ima li nekih novosti po tom pitanju?

- Nacionalni teniski centar je u pripremi, a sad je aktualno što pripremamo sve projekte za raspispivanje natječaja MPO-a koji bi trebao ići u devetom mjesecu. Trebalo bi dovesti do razvoja regija jer će ti biti centri na regionalnim osnovama, zaključila je Babić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!