12:22 / 07.12.2020.

Autor: A.M./Hina

Austrijska reprezentacija skijaša-skakača žarište koronavirusa

Stefan Karaft (Foto: REUTERS/Kacper Pempel)

Stefan Karaft (Foto: REUTERS/Kacper Pempel)

Foto: - / REUTERS

Od 10. do 13. prosinca na Planici će se održati 26. svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima na kojem možda neće nastupiti austrijski skijaši skakači
Od 10. do 13. prosinca na Planici će se održati 26. svjetsko prvenstvo u skijaškim letovima na kojem možda neće nastupiti austrijski skijaši skakači,  koji su u povijesti ovog natjecanja osvojili rekordnu 21 medalju.
Austrijska reprezentacija u skijaškim skokovima postala je žarište koronavirusa i upitno je hoće li Austrijanci imati predstavnika na Planici.
- U ovom trenutku nemamo reprezentaciju u skijaškim skokovima, kazao je sportski direktor Skijaškog saveza Austrije (OeSV) Mario Stecher.
Prije dva tjedna glavni trener Andreas Widhoelzl, te skakači Stefan Kraft, Gregor Schlierenzauer, Michael Hayboeck i Philipp Aschenwald bili su pozitivni na koronavirus, a tijekom natjecanja Svjetskog kupa u Rusiji proteklog vikenda virus je utvrđen i kod Daniela Hubera, Jana Hoerla, Thomasa Lacknera i Manuela Fettnera.
OeSV se sada nalazi pred velikim problemom, prvo kako iz Rusije, zbog strogih epidemioloških pravila, vratiti skače u Austriju, a potom kako sastaviti ekipu.
- Dio skakača više nije u karanteni, ali upitno je jesu li fizički spremni za nastup na svjetskom prvenstvu, dodao je Stecher.
Austrija je na svjetskim prvenstvima u letovima osvojila 21 medalju pri čemu sedam zlata. Norvežani imaju 16 medalja, ali osam zlata.
Svjetsko prvenstvo u skijaškim skokovima na  Planici održat će se bez prisutnosti gledatelja i u uvjetima balona jer će natjecatelji biti izolirani. Prijavljeno je 70 skijaša skakača iz ukupno 16 država.
Utorak i srijeda predviđeni su za testiranje skakaonice, u četvrtak se održavaju kvalifikacije, u petak i subotu su skokovi u natjecanju za pojedinačni plasman, a u nedjelju ekipno natjecanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!