11:35 / 27.05.2019.

Autor: A.M./Hina

Austrijanci u nevjerici: Hannes Reichelt osumnjičen za doping

Hannes Reichelt (Screenshot: YouTube)

Hannes Reichelt (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Austrijski mediji pišu u ponedjeljak da je alpski skijaš Hannes Reichelt osumnjičen za uzimanje dopinga te da se zbog toga nalazi pod istragom.
Austrijski mediji pišu u ponedjeljak da je alpski skijaš Hannes Reichelt osumnjičen za uzimanje dopinga te da se zbog toga nalazi pod istragom.

Te je informacije potvrdilo i tužiteljstvo u Innsbrucku.

Prema pisanju medija, Reichelt nije izravno uključen u dopinšku aferu Aderlass koja je izbila svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju u Seefeldu. Također austrijski "Kronen Zeitung" navodi da ga istražitelji ne terete za krvni doping, nego za zlouporabu lijekova.

Reichelt odbacuje sve optužbe i tvrdi da nikada nije uzeo zabranjena sredstva. Štoviše, ističe da je jedina veza s aferom Aderlass, koja je izbila u veljači,  poznanstvo s bivšim trenerom skijaša Dariom Kölnom.

- Ne znam otkuda sve to. Nikad nisam napravio nešto nezakonito. Ja osobno nisam ništa uzeo što je zabranjeno. Čak i više, provjerio bih svaki bombon za kašalj ako sam ga uzeo. Istražitelji su došli na moja vrata, a ja nisam imao pojma zašto. Sve je postalo naopako, prije sedam tjedana postao sam otac, a moja žena bila je najsretnija žena na svijetu, a sada te optužbe, kazao je 36-godišnji Reichelt za "Kronen Zeitung".

Za sada, u aferi Aderlass, koja je otkrila organizirani doping, imenovano je 15 od 21 sportaša povezanih sa sumnjivim liječnikom iz Erfurta. Tridesetdevetogodišnji Reichelt je bio svjetski prvak u superveleslalomu 2015. godine, 2011. je u istoj disciplini bio doprvak, a 2008. je u njoj osvojio Mali kristalni globus.U karijeri je skupio 13 pobjeda i 44 pobjednička postolja u Svjetskom kupu

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!