Australskom atletičaru Bolu ukinuta suspenzija zbog dopinga

14.02.2023.

10:24

Autor: A.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pavel1964 / Shutterstock.com

Australskom atletičaru Peteru Bolu ukinuta je suspenzija zbog dopinga, objavila je u utorak Australska antidopinška agencija (Sport Integrity Australia).

Bol, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine bio četvrti na 800 m, privremeno je suspendiran početkom siječnja nakon što je A uzorak pokazao da je pozitivan na sintetičku verziju eritroetina (EPO).


- Analiza njegovog 'B' uzorka dala je 'atipičan' rezultat na zabranjenu supstancu, stoji u priopćenju Australske antidopinške agencije. Uzorci su uzeti u listopadu prošle godine izvan natjecanja.


Stoga je suspenzija 28-godišnjeg atletičara rođenog u Sudanu ukinuta, ali će antidopinška agencija nastaviti istragu o ovom slučaju budući da "atipičan rezultat 'B' uzorka nije isto što i negativan rezultat".


Bol, osvajač srebrne medalje na prošlogodišnjim Igrama Commonwealtha negirao je da je uzeo doping.


- Prošli mjesec bio je noćna mora. Još jednom kažem: nevin sam i nisam uzeo doping za koji sam optužen, napisao je Bol na društvenim mrežama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!