18:56 / 31.05.2018.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

[AUDIO] DL: Perković slavila u Rimu i srušila rekord Hristove iz 1986.

Sandra Perković (Marko Lukunić/PIXSELL)

Sandra Perković (Marko Lukunić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nastavila je pobjednički niz u Dijamantnoj ligi pobijedivši u disku na mitingu u Rimu s hicem od 68.93 metra.
Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković nastavila je pobjednički niz u Dijamantnoj ligi pobijedivši u bacanju diska na mitingu u Rimu hicem od 68,93 metara.

Perković je, osim pobjede, ostvarila i svoj glavni cilj, a to je bilo obaranje mitinga u Rimu koji je od davne 1986. držala Bugarka Cvetanka Hristova. Taj rekord je Sandra oborila tek za tri centimetra, a pobjedničkih i rekordnih 68,93 metara došao je tek u petoj seriji. Dotad je vodila Kubanka Jaime Perez (66,62 m), dok je Sandrin dotadašnji najbolji hitac bio 65,11 m iz treće serije.

Perković je natjecanje otvorila hicem od 64,13 metara, a u drugoj, četvrtoj i šestoj seriji imala je neispravne hice. Treće mjesto je osvojila još jedna Kubanka, Denia Caballero sa 63,48 metara.

Perković je ranije na svom prvom nastupu u Dijamantnoj ligi u Dohi bacila nevjerojatnih 71,38 metara, što je bilo samo tri centimetra kraće od njezina osobnog rekorda.

Sljedeće natjecanje Dijamantne lige je 7. lipnja u Oslu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!