10:04 / 03.04.2021.

Autor: T.D./HRT/Hina

Atlanti oduzeto domaćinstvo All-Star utakmice zbog izbornog zakona

MLB - ilustracija

MLB - ilustracija

Foto: Ross Cameron / Reuters

Vodstvo Major League Baseball (MLB) oduzelo je Atlanti All Star utakmicu zbog novog izbornog zakonodavstva u saveznoj državi Georgiji.Utakmica se trebala održati 13. srpnja, a MLB će uskoro objaviti ima novog grada domaćina.

- Odlučio sam da je najbolji način da se prisjetimo svojih vrijednosti premještanje All Star utakmice iz Atlante, rekao je u petak povjerenik MLB lige Robert D. Manfred.

- Major League Baseball podržava glasačka prava svih Amerikanaca i protivi se ograničenjima glasačkih kutija, dodao je Manfred.

Georgia, koja se smatra jednim od republikanskih uporišta u SAD-u, prošlog je tjedna donijela novi izborni zakon. Kritičari optužuju autore zakona i guvernera Briana Kempa da žele postići niži odaziv Afroamerikanaca i drugih manjina. U republikanskom taboru, međutim, tvrde da žele smanjiti izbornu prijevaru.

Između ostalog, izmijenjeni zakon predviđa promjene u glasovanju poštom, zabranit će se obraćanje biračima ispred biračkih mjesta, a također će biti zabranjeno nuditi hranu i vodu dok čekaju na glasanje.

Kemp je u pisanoj izjavi poručio kako je vodstvo MLB-a "popustilo strahu, političkom oportunizmu i liberalnim lažima, a kasnije je u televizijskom intervjuu rekao da se država neće pokoriti pritisku.

- Na odluku MLB lige reagirali su i Atlanta Bravesi, koji su trebali biti domaćini All Star utakmice, poručivši kako su duboko razočarani odlukom uprave lige.

- Utakmicom smo željeli ponovno pokrenuti raspravu u gradu o izborima, jer smo i u klubu za jednake mogućnosti za sve glasače. Nažalost, posao, zaposlenici i navijači u Georgiji sada su žrtve svih tih odluka, napisao je klub.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!