Apel osvajača europskih i svjetskih medalja

21.03.2023.

23:50

Autor: I.L./HRT/HBS

Gabrijel Veočić

Gabrijel Veočić

Foto: HBS / -

Gabrijel Veočić i Luka Pratljačić, naši uspješni reprezentativci, nimalo ne dvoje trebaju li hrvatski boksači i boksačice nastupati na europskim i svjetskim prvenstvima u 2023. godini na kojima je IBA dozvolila nastupe boksačima Rusije i Bjelorusije.  

Pridružili su se apelu koji su jučer uputili boksački izbornici i treneri. Objavili su zajedničko priopćenje u kojem kažu da su se izjasnili protiv naputka Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), koji je, prema njima, zatražio je od naših boksača i boksačica da se kao dio šire koalicije također povuku s međunarodnih natjecanja na kojima nastupaju ruski i bjeloruski boksači pod zastavama svojih zemalja.


- Apsolutno se trebamo boriti na svim natjecanjima, pogotovo što hrvatski boks ima veliku priliku osvojiti medalju već na Svjetskom prvenstvu seniora u Taškentu u Uzbekistanu što se nije uspjelo godinama. Vjerujem u sebe, a vjerujem i u ostale kvalitetne dečke koje imamo u reprezentaciji. Samo nam se treba omogućiti da ponosno predstavljamo svoju domovinu i da se bez neizvjesnosti možemo pripremati za Svjetsko prvenstvo, rekao je Veočić. 


Podsjetio je kako nakon Svjetskog prvenstva slijede Europske igre i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024., a nije isto pripremati se i dizati formu za jedno ili dva natjecanja u nizu. 


- Mi smo vrhunski sportaši, naša hrana su vrhunski rezultati i treniram sve ove godine dvaput dnevno da bih došao na najvišu razinu u boksu. Sve drugo u životu podređeno je treninzima i mečevima, a pobjede i uspjesi za Hrvatsku su najveća satisfakcija. Ne mogu ni zamisliti da nam se zbog odluka izvan sporta zabrani borba za svjetske medalje za koje smo pokazali da vrijedimo, istaknuo je Pratljačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!