20:26 / 04.01.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Ante Kostelić: Sljemenska žičara je vrednija od fontana

-

-

Foto: - / -

"Jedno je obećanje, drugo je stvarnost", istaknuo je Ante Kostelić u studiju HRT-a.
- Šteta što nema još koja žičara na Sljemenu. Sljeme ima veliku vrijednost, posebno za mlade. Još po koja sljemenska žičara puno bi značila. Beskrajno je vrednije od fontana i bilo čega sličnoga, rekao je u Temi dana jedan od najtrofejnijih svjetskih trenera, Ante Kostelić.

Ususret vikendu u kojem se na Sljemenu održavaju utrke Svjetskoga kupa potpisan je Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju sljemenske žičare. Prvi je to korak u realizaciji najvećeg zagrebačkog projekta vrijednog 500 milijuna kuna.

- Jedno je obećanje, drugo je stvarnost, istaknuo je Ante Kostelić u studiju HRT-a.

Iskovao je deset olimpijskih medalja, a bez senzacionalnih uspjeha koji su postigli njegova djeca Janica i Ivica ne bi ni bilo sljemenskih utrka Svjetskoga kupa.

- Nije to bila samo vizija Vedrana Pavleka i mene, već su rezultati Ivice i Janice potaknuli uključivanje i Sljemena u Svjetski kup. Sljeme zauzima značajno i bitno mjesto u Svjetskome kupu, ali ne zbog specijalne atraktivnosti samog Sljemena već blizine velikog grada kraj skijališta, rekao je Kostelić.

I dalje je aktivan trener, radi s Eliasom i Samuelom Kolegom, a trideset je godina u skijanju.

Hrvatski skijaši optimistični uoči nastupa na Sljemenu


Uz braću, u nedjeljnom će slalomu nastupiti i Istok Rodeš, Matej Vidović, Filip Zubčić i Leon Nikić. Jedina naša predstavnica na sutrašnjoj utrci bit će Andrea Komšić.

- Spremna sam, nemam tremu, jako sam uzbuđena. Danas sam bila na stazi koja izgleda super i trebala bi izdržati do kraja. Tome se i nadam jer imam startni broj 58., rekla je Komšić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!