Ante Kostelić: Ako imaš neki ekran koji razmišlja umjesto tebe, ne razvijaš svoju spoznaju

17.11.2021.

20:04

Autor: Dnevnik/Sport/M.Š./HRT

Ante Kostelić u Osijeku

Ante Kostelić u Osijeku

Foto: HTV / HRT

Vrhunski rukometni i skijaški trener Ante Kostelić održao je predavanje na osječkom Ekonomskom fakultetu jer je Ženski rukometni klub Osijek s njim postigao najveće uspjehe u povijesti kluba. Povratak u Prvu ligu, pobjednice Kupa Jugoslavije i vodeća mjesta u Prvoligaškom prvenstvu u tri godine, od '75. do '78., kad je on bio trener.

Ovom prigodom naglasio je da, nažalost, podaci pokazuju da je svaka buduća sportska generacija biološki slabija od prošlih, a posebno je za ljudski organizam pogubno sve manje kretanja te život u virtualnom svijetu.

- Znači između spoznaje i znanja postoji znatna razlika. A ona se postiže razmišljanjem. Ali ako ti imaš neki ekran koji razmišlja mjesto tebe, ti ne razvijaš svoju spoznaju. Nego barataš s tim podacima koje dobiješ i ne razmišljaš dalje o tome, istaknuo je legendarni trener Ante Kostelić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!