17:46 / 11.08.2019.

Autor: I.L.K./HRT/Hina

Andreas Thorkildsen novi trener Sare Kolak

Andreas Thorkildsen (Igor Kralj/PIXSELL)

Andreas Thorkildsen (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Thorkildsen je bio prvi bacač koplja koji je u istom trenutku držao naslove olimpijskog pobjednika, svjetskog i europskog prvaka.
Olimpijska pobjednica i hrvatska rekorderka u bacanju koplja Sara Kolak prekinula je dugogodišnju suradnju sa slovenskim trenerom Andrejem Hajnšekom, a novi trener 24-godišnje Ludbrežanke bit će Norvežanin Andreas Thorkildsen, potvrdio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

U razgovoru za Hrvatsku televiziju Veštić je rekao da je do prekida suradnje između Sare Kolak i slovenskog stručnjaka, s kojim je neočekivano došla do olimpijskog zlata u Rio de Janeiru te osvojila brončano odličje na Europskom prvenstvu, došlo jer "razina treninga više nije bila zadovoljavajuća".

Kako je do glavnog događaja sezone, Svjetskog prvenstva u Dohi, ostalo još nešto manje od 50 dana, Hrvatski atletski savez se uključio u traženje rješenja za nastalu situaciju i u suradnji sa Sarom Kolak pronašao ga u 37-godišnjem, proslavljenom Norvežaninu Andreasu Thorkildsenu, bivšem dvostrukom olimpijskom pobjedniku (Atena 2004., Peking 2008.) te europskom i svjetskom prvaku u bacanju koplja, koji je 2016. godine završio brojnim odličjima ovjenčanu karijeru. Thorkildsen je bio prvi bacač koplja koji je u istom trenutku držao naslove olimpijskog pobjednika, svjetskog i europskog prvaka.

Sara Kolak je s Thorkildsenom već imala nekoliko probnih treninga i bila zadovoljna načinom na koji su radili, izjavio je Veštić te zaključio da bi suradnja s Norvežaninom trebala potrajati najmanje do kraja ove sezone.
Sara Kolak, Andrej Hanšek (Borna Filic/PIXSELL)

Sara Kolak, Andrej Hanšek (Borna Filic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!