20:08 / 01.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Andrea Iannone suspendiran na 18 mjeseci

Foto:  REUTERS/David Klein/File Photo

Foto: REUTERS/David Klein/File Photo

Foto: - / REUTERS

Talijanski motociklist Andrea Iannone bio je pozitivan na dopinškom testu poslije VN Malezije lani u studenom.
Talijanski motociklist Andrea Iannone (30) suspendiran je na 18 mjeseci nakon što je bio pozitivan na dopinškom testu poslije Velike nagrade Malezije u studenom prošle godine.

Aprilijin vozač je nakon utrke bio pozitivan na drostanolon propionat, anabolički androgeni steroid zabranjen od strane Međunarodne antidopinške agencije (WADA). Iannone je tijekom svjedočenja tvrdio kako je nevin te da se nedopušteni steroid nalazio u mesu koje je pojeo.

Tužiteljstvo je tražilo četiri godine suspenzije, dok je njegova obrana branila teoriju o konzumiranju hrane zagađene tom tvari. Sud je prihvatio tu teoriju, potkrijepljenu mnoštvom znanstvenih dokaza, te da se ne radi o dobrovoljnom dopingu, međutim, Talijan nije oslobođen u potpunosti.

- Potpuno sam smiren i želim uvjeriti svoje obožavatelje. Tijekom godina, pa i ove sezone, prolazio sam stalne provjere koje su uvijek bile negativne, tako da sam uvjeren u pozitivan zaključak ove priče, rekao je Iannone 17. prosinca, nakon što je saznao vijest o suspenziji.

Iz redova Aprillije su objavili kako u potpunosti podržavaju svog vozača te će borbu nastaviti na Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni.

Ova suspenzija znači da će Iannone na motor moći sjesti tek u lipnju 2021. godine pa će u Apriliji morati tražiti zamjenu za 30-godišnjaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!