11:13 / 10.07.2020.

Autor: I.L./HRT

Anđela Mužinić treći put na paraolimpijskim igrama

Anđela Mužinić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Anđela Mužinić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na ovu je odluku čekala puna tri mjeseca.
Parastolnotenisačica Anđela Mužinić je današnjom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora o prihvaćanju odluke ITTF Para Table imenovana putnicom za 16. paraolimpijske igre u Tokiju.

- Na ovu odluku sam čekala puna tri mjeseca jer je potvrda evidentnog kandidata trebala biti 31. ožujka, a svi znamo razloge zašto je sve kasnilo. Iščekivala sam je iz dana u dan, a iako sam znala da sam se plasirala ipak je falila ta službena odluka. Osjećaj je predivan, osjećam zadovoljstvo jer je za mene ovo ipak uspjeh. Odluka je došla kao dokaz uloženog truda, a i poticaj u ovim teškim vremenima, naglasila je paraolimpijka Anđela Mužinić te najavila svoja očekivanja od nastupa u Tokiju sljedeće godine.

- Ni prije nije bilo lako nešto prognozirati, a sada pogotovo jer jako je do Tokija ostalo puno vremena i puno priprema. Vjerujem da ću nastupati u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i da ćemo braniti ekipnu medalju iz Rio de Janeira, zaključila je Splićanka Mužinić.

- Anđela se u Tokio službeno plasirala na svoje treće paraolimpijske igre kao četvrta parastolnotenisačica svijeta u kategoriji 3. sjedeće. To je zasigurno veliki uspjeh kako za Anđelu tako i za hrvatski parastolni tenis. Nadamo se da ćemo je dobro pripremiti za Tokio jer pred nama je godina koju valja dobro odraditi. Vjerujem u nju i nadam se da bi se mogla naći u krugu suparnica koje bi se borile za medalju, naglasio je izbornik parastolnoteniske reprezentacije Emil Gubica, najavivši još neka svoja očekivanja.

- Od ostalih kandidata za POI se mogu kvalificirati Helena Dretar Karić koja je Anđelina suigračica u ekipnoj konkurenciji i koja je prva rezerva za Japan. Budući da još ima tri mjesta za pozivnice i ja vjerujem da i Helena ima realne šanse za nastup u Tokiju, što bi nam bio veliki uspjeh jer bi tada Anđela i Helena imale prigodu braniti ekipno srebro iz Rio de Janeira. Tu još treba dodati i Pavu Jozića, Tomislava Špalja i Mirjanu Lučić koji bi se mogli plasirati na kvalifikacijskom turniru u ožujku sljedeće godine, zaključio je izbornik Gubica.

Zasad Hrvatska ima devet evidentnih putnika za 16. POI u Tokiju koje će se održati krajem kolovoza sljedeće godine i to u paraatletici, paraplivanju, parataekwondu, paraboćanju i parastolnom tenisu, a do kraja kvalifikacija ta brojka bi se mogla narasti na njih dvadesetak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!