09:59 / 13.06.2021.

Autor: Lovorko Magdić/M.M./HRT

Ana Lenard i Enes Garibović ostali bez Olimpijskih igara

Ana Lenard i Enes Garibović neće nastupiti na Olimpijskim igrama

Ana Lenard i Enes Garibović neće nastupiti na Olimpijskim igrama

Foto: Arhiva/Sasa Miljevic / Pixsell

Ana Lenard i Enes Garibović neće nastupiti na karate turniru Olimpijskih igara u Tokiju.

Na vrlo zahtjevnom kvalifikacijskom turniru u Parizu na kojem je u jednom natjecateljskom danu potrebno osam ili devet borbi za plasman u Japan, Ana Lenard u kategoriji do 61 kg uspješno je startala protiv Adeline Rame s Kosova 6-1 i Veronike Kostovske iz Sjeverne Makedonije pobijedivši 1-0, ali u nastaku uspješnija je bila tajvanska karatistica Tsui-Ping Ku s 3-2.

Lenard kasnije nije dobila prigodu u repasažu, poput Enesa Garibovića u kategoriji do 75 kg.

Garibović je u 1. kolu bio slobodan. Iako je pobijedio Estonca Pavela Artamonova 1-0, u sljedećoj borbi iznenadio ga je Rus Ernest Šarafutdinov 5-3,.

Prvog natjecateljskog dana u Parizu Alessandra Hasani (-55 kg) i Boran Berak (-67 kg) također nisu došli do završnog razigravanja za nastup u Tokiju, koji su ostvarili samo tri najbolja u svakoj od olimpijskih kategorija.

Posljednja hrvatska prigoda za nastup u Japanu na turniru u Parizu u nedjeljnom nastupu bit će Lucija Lesjak (+61 kg). Još ranije izravni plasman na OI ostvario je Ivan Kvesić u kategoriji +75 kg.

Na kvalifikacijskom turniru za OI u Francuskoj ukupno sudjeluje 479 natjecatelja iz 96 zemalja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!