Ana Juginović svjetska juniorska prvakinja u preciznom izbijanju

24.09.2022.

19:30

Autor: I.Ž.K./HRT/HBS

Ana Juginović

Ana Juginović

Foto: HBS / -

Ana Juginović ispisala je povijest hrvatskog raffa boćanja. 

Na svjetskom prvenstvu u raffa boćanju za mlade održanom u Rimu Ana Juginović je u finalu pred punom dvoranom pobijedila talijansku predstavnicu Marzi i osvojila prvu titulu prvakinje svijeta u raffa boćanju za Hrvatsku.

Ana je time postala i prva prvakinja svijeta u preciznom izbijanju uopće jer se precizno izbijanje po prvi put izbijalo u službenoj konkurenciji na svjetskome prvenstvu.

Članica BK Naklice Juginović je na ovom prvenstvu osvojila tri odličja, jer je uzela broncu u pojedinačnoj konkurenciji, a u finalu mješovitih parova Ana Juginović i Roko Velić osvojili su srebrno odličje. Bolji od njih u finalu bili su predstavnici Paragvaja.

Hrvatska je s osvojenom zlatnom, srebrnom i brončanom medaljom druga nacija svijeta po broju osvojenih medalja iza Italije. Raffa je jedno od tri priznate vrste boćanja, zajedno s petanka i volo boćanjem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!