09:41 / 04.06.2021.

Autor: I.L./HRT/HPO

Zlato i europski rekord za Anu Gradačak

Ana Gradečak

Ana Gradečak

Foto: - / HPO

Na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u poljskom Bydgoszczu Ana Gradečak, članica AKOSI Odiseja iz Kutine, osvojila je zlatnu medalju u kugli s novim europskim rekordom, u kategoriji F41, s daljinom od 8,23 metra. Srebro je osvojila Turkinja Cirit Rabia sa 7,61 m, dok je brončana Francuskinja Rose Vandegou sa 7,25 m.

- Jako sam zadovoljna sa svojim rezultatom na Europskom prvenstvu u Bydgoszczu. Iskreno, zlatnu medalju nisam toliko očekivala, ali eto - dogodila se. S rezultatom sam jako zadovoljna. Dobro sam se pripremala za ovo natjecanje, jer su pripreme bile vrlo intenzivne sa svakodnevnim treninzima. Naravno da ću i dalje još intenzivnije trenirati kako bih se što bolje pripremila za Paraolimpijske igre, a od organizatora očekujem pozivnicu za igre, izjavila je nova europska rekorderka i prvakinja Ana Gradečak.

Ana Gradečak

Ana Gradečak

Foto: - / HPO

U jučerašnjem prijepodnevnom programu u kugli, kategorije F53, Marijan Presečan zauzeo je četvrto mjesto s hicem od 7,55 m, europski prvak je Azerbajdžanac Elvin Astanov s 8.23 m.

Danas hrvatske paraatletičare očekuje bogat sportski program s još dobrih vijesti, a nastupaju u kategoriji T20 u dalju Zoran Talić, u kategoriji F52 disk Velimir Šandor, u kategoriji F46 kugla Luka Baković i Erik Fabian Kaurin te u kategoriji T20 dalj Mikela Ristoski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!