08:57 / 11.04.2022.

Autor: HRT/Hina

Amerikanac Scheffler osvojio Masters u Augusti

Scottie Scheffler

Scottie Scheffler

Foto: Brian Snyder / REUTERS

Američki 25-godišnji golfer Scottie Scheffler opravdao je poziciju svjetskog broja 1 i na Mastersu u Augusti osvojio svoj prvi 'major' naslov u karijeri, završivši četverodnevno natjecanje s ukupno 278 udaraca, tri manje od drugoplasiranog Roryja McIlroya iz Sjeverne Irske.   

McIlroyu nije pomoglo što je posljednjeg dana natjecanja potrošio samo 64 udarca za svladavanje 18 rupa i time izjednačio rekordni rezultat na ovom legendarnom igralištu, jer je nakon prva tri dana za vodećim Schefflerom zaostajao za deset udaraca.


McIloryu je za kompletiranje Grand Slama, osvajanje sva četiri najveća turnira u svijetu golfa (Masters, PGA Championship, The Open Championship, US Open), nedostaje još samo trofej i zeleni sako koji osvaja pobjednik u Augusti, gdje je ovogodišnjim osvajanjem drugog mjesta ostvario svoj najbolji rezultat.


Scheffler je nakon dva dana imao pet udaraca prednosti pred najbližim konkurentima, a u zadnji dan je ušao s tri udarca prednosti ispred Australca Camerona Smitha koji je na kraju završio na diobi trećeg mjesta s Ircem Shaneom Lowryjem, zaostavši pet udaraca za pobjednikom.


Za svoj prvi 'major' naslov Scheffler je zaradio 2,7 milijuna američkih dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!