10:22 / 11.03.2021.

Autor: Hina

Američki sportaši koji idu na OI bit će cijepljeni

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Američki olimpijski odbor (USOPC) objavio je da će svi sportaši, kandidati za ljetne Olimpijske igre u Tokiju, biti cijepljeni protiv COVID-19 "i to prije Igara".

Izvršna direktorica američkog Olimpijskog i paraolimpijskog odbora Sarah Hirshland rekla je da brzina cijepljenja u SAD-u znači da se sportaši mogu cijepiti prije testnih i kvalifikacijskih natjecanja za OI u Tokiju.

- Optimističniji smo nego ikad u nadi da će sportaši američke momčadi biti cijepljeni prije natjecanja. Nadamo se da će neki biti cijepljeni i prije kvalifikacija, rekla je Hirshland.

- Ovo je sjajna vijest i osjećamo se zaista pozitivno zbog napretka koji vidimo ovdje u SAD-u, i za korist američkih sportaša, ali i svih drugih sportaša koji trenutno žive i treniraju u našoj zemlji, dodala je.

Oko 62 milijuna ljudi u SAD-u već je primilo jednu ili više doza cjepiva, što je oko 19 posto odrasle populacije, dok je Bijela kuća postavila cilj cijepiti 270 milijuna odraslih do svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!