09:44 / 25.01.2019.

Autor: M.M./Hina

Američki plivač Nathan Adrian boluje od raka

Nathan Adrian (Michael Kappeler/DPA/PIXSELL)

Nathan Adrian (Michael Kappeler/DPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Američki plivač Nathan Adrian, osvajač pet zlatnih olimpijskih medalja, otkrio je da boluje od raka testisa.
Američki plivač Nathan Adrian, osvajač pet zlatnih olimpijskih medalja, otkrio je da boluje od raka testisa, ali da je siguran da će se vratiti natjecanjima i nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Tridesetogodišnji plivač je na svom profilu na Instagramu objavio da ga sada čeka liječenje, ali da će se vratiti u bazen za nekoliko tjedana.- Otkrili smo rak u ranoj fazi, počeo sam liječenje i prognoza je dobra. U bazen ću se vratiti za nekoliko tjedana s ciljem odlaska u Tokio, napisao je Adrian, koji je s američkom štafetom osvojio četiri zlatne olimpijske medalje i jednu pojedinačnu u Londonu 2012. na 100 m slobodno.

On u svojoj zbirci ima i jedno olimpijsko srebro - uključujući i štafetu - i dvije pojedinačne bronce, obje iz Rio de Janeira 2016. godine.

- Život je kao i utrka na 100 m slobodno, težak i brz tako da ne možete uvijek vidjeti tko je ili što je iza vas, napisao je Adrian.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!