15:25 / 21.03.2020.

Autor: M.M./Hina

Američki atletski i plivački savez traže odgodu OI

Foto: REUTERS/Issei Kato

Foto: REUTERS/Issei Kato

Foto: - / REUTERS

Sve su brojnije sportske organizacije koje zbog pandemije koronavirusa traže od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odgodu ovogodišnjih Olimpijskih igara.
Sve su brojnije sportske organizacije koje zbog pandemije koronavirusa traže od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odgodu ovogodišnjih Olimpijskih igara koje bi se trebale održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza.

-
Primorac: Bilo bi bolje da se OI odgode za godinu dana

Među onima koji traže odgodu Igara su i Američki atletski te Američki plivački savez.

- Svjesni smo težine svog zahtjeva i koliko je teško logistički koordinirati odgodu Olimpijskih igara s obzirom na rasporede brojnih sportskih saveza, sportaša, sponzora i ostalih, ali ustrajanje na sadašnjem terminu u svjetlu aktuane globalne situacije ne bi bilo u najboljem interesu naših sportaša, stoji u objavi koju je potpisao predsjednik Američkog atletskog saveza Max Siegel.

-
Vidjeli smo kako su se životi naših sportaša reokrenuli, stoga je prava i odgovorna stvar prioritizirati zdravlje sviju nas i na pravi način prepoznati štetu koju je pandemija napravila pripremama sportaša, stoji u objavi šefa Američkog plivačkog saveza Tima Hincheya.

Za odgodu Igara izjasnili su se i Njemački atletski savez te Norveški olimpijski odbor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!