16:22 / 16.07.2020.

Autor: A.M./Hina

Američka olimpijka suspendirana zbog dopinga

Deajah Stevens (Foto: EXPA/PIXSELL)

Deajah Stevens (Foto: EXPA/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Finalistica utrke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, američka sprinterica Deajah Stevens (25), suspendirana je na 18 mjeseci.
Finalistica utrke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, američka sprinterica Deajah Stevens (25), suspendirana je na 18 mjeseci zbog kršenja antidopinških pravila, priopćila je Jedinica za očuvanje integriteta u atletici (AIU).
Stevens je početkom svibnja privremeno suspendirana, a danas je doznala kaznu zbog izbjegavanja nenajavljenih dopinških testova. Istražiteljima nije rekla gdje trenira i ostaje, pa su je tri puta bezuspješno tražili.
Prema antidopinškim pravilima svaki sportaš mora obavijestiti kontrolore o svom kretanju 90 dana unaprijed kako bi u svakom trenutku bio dostupan za pristupanje nenajavljenim testiranjima. Kršenje ovog pravila rezultira suspenzijom.
Amerikanka je u finalu utrke na 200 metara na OI-ju u Rio de Janeiru zauzela sedmo mjesto, dok je godinu dana kasnije na Svjetskom prvenstvu u Londonu bila peta. Iste godine je osvojila i naslov američke prvakinje.
Stevens se može žaliti Sportskom arbitražnom sudu (CAS) U Laussani, a njezina kazna stupila je na snagu 17. veljače, što znači da bi mogla propustiti OI u Tokiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!