Američka legenda boluje od raka

07.06.2022.

10:15

Autor: I.L./HRT/Hina

Michael Aisner, Greg LeMond

Michael Aisner, Greg LeMond

Foto: Joe Ferrer / shutterstock

Legendarni 60-godišnji bivši američki biciklist Greg LeMond objavio je da boluje od leukemije, ali da se radi o kroničnom obliku ove bolesti koji je moguće liječiti.

Jedini Amerikanac koji je triput slavio na Tour de Franceu (1986., 1989. i 1990.), nakon što su Lanceu Armstrongu i Floydu Landisu oduzeti naslovi zbog korištenja nedopuštenih stimulativnih sredstava, izjavio je da se za posjet liječniku odlučio nakon što je "nekoliko tjedana osjećao umor".


- Dijagnosticirana mi je kronična mijeloična leukemija. Srećom, radi se o karcinomu koji je moguće liječiti te o tipu leukemije koji nije opasan po život, izjavio je bivši dvostruki svjetski cestovni prvak na svom službenom mrežnom portalu.


- Nakon niza pretraga i biopsije koštane srži, prošlog petka sam doznao dijagnozu. Nitko ne želi čuti riječ karcinom, ali osjećam veliko olakšanje zato što sam saznao zbog čega sam se loše osjećao, zaključio je proslavljeni biciklist.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!