08:58 / 29.01.2020.

Autor: Ivica Grudiček/M.M./HRT/

Amanda Mlinarić - velika nada hrvatskog streličarstva

-

-

Foto: - / -

Mladoj streličarki Amandi Mlinarić, članici Varaždinskog streličarskog kluba, uspjelo je ono o čemu mnogi sportaši sanjaju cijeli život.
Mladoj streličarki Amandi Mlinarić, članici Varaždinskog streličarskog kluba, uspjelo je ono o čemu mnogi sportaši sanjaju cijeli život - europska je i svjetska prvakinja te drži nekoliko svjetskih rekorda.  Popis medalja je impresivan.

-
Amanda Mlinarić osvojila zlato
- Nade našeg streličarstva

Prije samo nekoliko dana Amanda je postavila novi svjetski juniorski rekord u kategoriji složeni luk, pogodivši u raspucavanju maksimalnih 150 krugova.

U kuglani varaždinskog Doma željezničara, pet puta tjedno, pod strogim nadzorom trenera Cvijetoslava Zormana, priprema se za natjecanja.

Za trenera Zormana može se reći da je zlatni trener hrvatskog sporta. U dugogodišnjoj karijeri njegovi sportaši osvojili su tridesetak medalja na europskim i svjetskim natjecanjima, obarali svjetske rekorde.

- Ako imate u klubu svjetsku prvakinju, svjetsku rekorderku, dečka koji je bio svjetski juniorski prvak, ako su moji klinci bili prvaci onda definitivno mi spadamo u vrh varaždinskog sporta, kaže trener Zorman.

Amanda je maturantica varaždinske Sportske gimnazije, a ljubav prema streličarstvu naslijedila je od oca Tomislava. Za taj sport živi od devete godine.

- Vidim se u tom sportu, previše ga volim da bi ga samo tako pustila zbog fakulteta, ali edukacija je uvijek na prvom mjestu.

A osim Amande i Varaždinka Tihana Kovačić u ovom sportu dominira. Pa se veselimo novim rekordima i medaljama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!