17:48 / 21.07.2020.

Autor: K.L./Hina

Alex Zanardi premješten iz bolnice u rehabilitacijski centar

Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo

Foto: - / REUTERS

Zanardi je premješten u ustanovu za neuro rehabilitaciju.
Nekadašnji talijanski vozač formule 1 i višestruki paraolimpijski pobjednik 53-godišnji Alex Zanardi u utorak je napustio bolnicu i premješten je u poseban rehablitacijski centar u kojem će nastaviti svoj put prema oporavku, objavili su liječnici koji su brinuli o njegovom stanju. 

Zanardi je 19. lipnja nastradao u prometnoj nesreći tijekom utrke ručnih bicikala u Toskani, nakon koje su trebale tri operacije zbog teških ozljeda mozga i lubanje.
Do prošlog tjedna liječnici su Zanardija držali u induciranoj komi kako bi se što bolje oporavio.
- Nakon što je došao k svijesti, procijenjeno je da može biti premješten iz bolnice, jer su osnovni zdravstveni parametri bili stabilni, priopćili su iz bolnice Santa Maria alle Scotte u Sieni.
Zanardi je premješten u ustanovu za neuro rehabilitaciju.
Nakon što je 2001. izgubio obje noge u stravičnoj nesreći na stazi u Njemačkoj vozeći bolid u CART Championshipu, Zanardi je svoju nepresušnu energiju usmjerio u paraolimpijski sport u kojem je na Igrama 2012. Londonu i 2016. u Rio de Janeiru osvojio četiri zlatne i dvije srebrne medalje vozeći bicikl na ručno pokretanje, a u istom je sportu i višestruki svjetski prvak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!