Alex Albon pretrpio respiratorno zatajenje nakon operacije

12.09.2022.

19:13

Autor: HRT/Hina

Alex Albon

Alex Albon

Foto: /PRESS ASSOCIATION / XPB

Williamsov vozač Tajlanđanin Alex Albon (26) pretrpio je respiratorno zatajenje nakon operacije slijepog crijeva i neko vrijeme je proveo na intenzivnoj njezi u bolnici u Monzi.

Iz Williamsa su poručili kako se Albon u subotu ujutro uoči kvalifikacija u Monzi nije osjećao dobro nakon čega je zatražio liječnički savjet u lokalnoj bolnici gdje je otkriveno kako ima upalu slijepog crijeva.


Nakon operacije je patio od neočekivanih postoperativnih anestetičkih komplikacija koje su dovele do zatajenja disanja. 


- To su poznate, ali neuobičajene komplikacije. Albon je ponovo intubiran i prebačen na intenzivnu njegu radi podrške, objavili su iz Williamsa.


U nedjelju je skinut s respiratora i prebačen na opći odjel i utorak bi se trebao vratiti kući. Drugih komplikacija nije bilo, dodali su.


Zatajenje dišnog sustava može biti akutno ili kronično. Akutno zatajenje disanja je kratkotrajno stanje. Javlja se iznenada i obično se tretira kao hitna medicinska pomoć.


Iz Williams su naglasili kako bi se Albon trebao vratiti za upravljač bolida za VN Singapura 30. rujna. Albon se nalazi na 19. mjestu u poretku vozača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!