Al-Attiyah sve bliže petom naslovu

06.01.2023.

18:18

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Nasser Al-Attiyah

Nasser Al-Attiyah

Foto: Hamad I Mohammed / REUTERS

Katarski automobilist Nasser Al-Attiyah (Toyota) približio se svojoj petoj pobjedi na Reliju Dakar, nakon što je trijumfirao u šestoj etapi voženoj u petak od Ha'ila do Rijada, ukupne dužine od 560 km. 

Do danas drugoplasirani u redoslijedu automobilista, 57-godišnji Francuz Stephane Peterhansel (Audi), pri velikoj je brzini naletio na izbočinu i doživio prevrtanje nakon kojeg je njegov suvozač Edouard Boulanger helikopterom prevezen u lokalnu bolnicu, zbog bolova u leđima.

Rekorder s ukupno 14 naslova na ovom reliju, koje je osvajao kao motociklist i automobilist, morao je odustati.

Reli Dakar

Reli Dakar

Foto: Hamad I Mohammed / REUTERS

Gotovo na istom mjestu prevrtanje je doživjela i drugi Audi, za čijem je upravljačem bio Španjolac Carlos Sainz, koji je etapu započeo kao četvrti u ukupnom redoslijedu. No, teško oštećenje prednjeg lijevog kotača natjeralo je španjolsku posadu na višesatni popravak vozila.

Nakon šest od 14 etapa, Al-Attiyah ima više od sat vremena prednosti (1:06:50) pred Južnoafrikancem Henkom Lateganom (Toyota) koji je na drugom mjestu.

U redoslijedu motociklista Amerikanac Skyler Howes (Husqvarna) i dalje drži prvo mjesto s prednošću od tri minute i 31 sekunde ispred Australca Tobyja Pricea (Red Bull KTM).

Howes je u šestoj etapi bio drugi, a za pobjednikom, Argentincem Lucianom Benavidesom (Husqvarna) zaostao je za 56 sekundi. Price je bio treći s 2:20 minuta zaostatka.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!