17:46 / 06.10.2019.

Autor: M.M./Hina

AKOSI Agramu ekipni naslov prvaka Hrvatske

Foto: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL

Foto: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Atletičari Agrama su pobijedili sa 4.949 bodova, drugo mjesto osvojio je Odisej iz Kutine sa 4.804 boda, dok je treće mjesto osvojio zagrebački Uriho sa 3.167 bodova.
Na stadionu HNK Cibalije u Vinkovcima održano je ekipno paraatletsko prvenstvo Hrvatske na kojem se nadmetalo 90 natjecatelja iz 13 klubova, a novi-stari državni prvaci su članovi AKOSI Agrama iz Zagreba.

Atletičari Agrama su pobijedili sa 4.949 bodova, drugo mjesto osvojio je Odisej iz Kutine sa 4.804 boda, dok je treće mjesto osvojio zagrebački Uriho sa 3.167 bodova.

- Za nas je ovo bilo kontrolno natjecanje uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju u studenom. Ono što me posebno raduje jest veliki broj državnih rekorda kao i uzlazna forma naših 11 putnika u Dubaji, kazao je izbornik paraatletske reprezentacije Damjan Sedić.

Izbornik Sedić naglasio je kako ga posebno raduje uspjeh mladih, nadolazećih paraatletičara poput Samoborca Antonija Kosmata koji je na 400 m postavio novi državni rekord od 58.12 sekunde. Dobar rezultat je ostvarila i Riječanka Ana Jelinić koja je u svojoj kategoriji u kugli ostvarila osmi rezultat na svijetu od 5,07 m, kao i Kutinčanin Erik Fabijan Kaurin koji je kuglu bacio na 12.92m. Izbornika je obradovao i veteran paraolimpijac Mladen Tomić, koji je u svojoj kategoriji kuglu bacio na 12,67m.

- Prvenstvo u Vinkovcima je pokazalo da imamo jednu solidnu masovnost iz koje vjerujem da će u narednom paraolimpijskom ciklusu izrasti nova kvaliteta hrvatske paraatletike. Hrvatske reprezentativce još očekuje zajedničke pripreme od 16. do 24. listopada u Makarskoj, a potom odlazak u Dubaji, gdje očekujem dobre rezultate, zaključio je izbornik Sedić.

Od mnogobrojnih dobrih rezultata valja istaknuti uspjehe Miljenka Vučića i Deni Černija. Vučić, koji nastupa za Odisej iz Kutine, je u konkurenciji slijepih bacača kugle postavio novi državni rekord na 13,86m, dok je Černi, član Akosi Otos Grubišno polje, ove sezone po treći put u bacanju kugle popravio je državni rekord koji sada iznosi 10-54 što je i treći rezultat na svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!