Ako boćanje uđe u olimpijsku obitelj, one će Hrvatskoj donijeti medalje

23.10.2021.

20:16

Autor: Darko Santini/K.L./HRT/Sport

Ria Vojković

Ria Vojković

Foto: HTV / HRT

Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u boćanju naši su reprezentativci osvojili zlato, tri srebra i jednu brončanu medalju te tako natjecanje završili kao druga najuspješnija nacija svijeta. Ženski dio reprezentacije bio je za nijansu bolji od muškog i zato vam ga posebno predstavljamo.

Komižanka Ria Vojković živi u Rijeci, studira u Opatiji, boća za Labin, a medalje osvaja za Hrvatsku. U mješovitom paru s Marinom Ćubelom do zlata je stigla u finalu protiv talijanskog para Carlini - Gratapaglia.

- Pa to je nekako sve bilo spontano i neočekivano jer smo svi nekako mislili da ću igrati s njegovim bratom Perom Ćubelom pošto je Marin bio prošle godine u Turskoj svjetski prvak u pojedinačnom. I onda se dogodila cijela rotacija i završila sam zajedno s Marinom u paru i rezultiralo je to zlatom, rekla je Ria Vojković.

U ženskim štafetama Ria je s Carrolinom Bajrić osvojila srebro za jednu jedinu boću.

- Očekivalo se da smo među 4 najbolje na svijetu, ali da ćemo ovako daleko dogurati nismo baš ali sad vidimo da možemo i da ćemo sigurno jednoga dana biti zlatne, rekla je Vojković.  

- Ove godine mi se desilo da sam ušla u dva finala što je izuzetan uspjeh no međutim isto tako mi se dogodilo da sam oba finala izgubila za svega jednu boću. Ja se evo stvarno nadam da ćemo do iduće godine ova sva srebra pretvoriti u zlata, kaže Carrolina Bajrić.

Drugo srebro Carrolina je osvojila u klasičnom paru s klupskom kolegicom Nikol Marelja Bošnjak.

- Mi ćemo se potruditi i vidjele smo da možemo da smo blizu toga. Nadamo se da će izbornik prepoznati naš trud i rad u narednim godinama i da ćemo opet biti pozvane da predstavljamo Hrvatsku na svjetskom prvenstvu, rekla je Nikol Marelja Bošnjak.

Brojne medalje sa Svjetskog prvenstva

Brojne medalje sa Svjetskog prvenstva

Foto: HTV / HRT

Boćanje je kandidirano za ulazak u olimpijsku obitelj sportova. Ako ta kandidatura prođe, Hrvatska će zahvaljujući ovim boćaricama sigurno biti u krugu najužih favorita za osvajanje olimpijskih medalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!