AIPS: Ozmec ostao glavni tajnik i rizničar, a Merlo predsjednik

07.10.2022.

15:40

Autor: Hina

Jura Ozmec

Jura Ozmec

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) Jura Ozmec ponovno je izabran za glavnog tajnika i rizničara Međunarodne udruge sportskih novinara (AIPS) na kongresu u Rimu.

Talijan Gianni Merlo je na kongresu u Rimu aklamacijom ponovno izabran za predsjednika AIPS, a to mu je već peti uzastopni mandat.

- Ovo je vrijeme za obnovu nakon dugog razdoblja Covida. Suočit ćemo se s još toga, ali vrlo je važno ponovno biti zajedno. U ovim godinama, čak i s Covidom, učinili smo nešto posebno, kazao je Merlo.

On je dodao kako je posebno ponosan na četiri izdanja AIPS Sport Media Awardsa, AIPS-ove programe za mlade reportere, pokretanje AIPS e-Collegea i pet konferencija i seminara o diskriminaciji, rodnoj neravnopravnosti, mentalnom zdravlju, Olimpijskim igrama u Tokiju i Ligi prvaka.

- Moramo ostati ujedinjeni i graditi mostove zajedništva. Potpuno smo neovisni u ostatku svijeta i nadam se da je ovo početak nove ere, da radimo nešto dobro sljedećoj generaciji sportskih novinara. Naša se profesija mijenja, ali principi, da budem iskren, nisu radili ispravno. Jedina stvar koja se mijenja su alati za postizanje naših ciljeva. Moramo nastaviti s ovim procesom inovacija. Iz tog razloga, nadam se da ćemo započeti novu eru, zaključio je Merlo.

Tajnim glasovanjem izabrana su četiri potpredsjednika, a prvi put u povijesti udruge dvije su žene izabrane za potpredsjednice Evelyn Watta iz Kenije koja ponovno birana na tu funkciju i Zsuzsa Csisztu iz Mađarske.  Za potpredsjednike su ponovno izabrani i Ioannis Daras iz Grčke i Mohammed Hiji iz Katara.

U radu kongresa iz redova sportskih novinara Hrvatske, uz Ozmeca, sudjelovali su i glavni tajnik HZSN-a Marijan Bakić i Stjepan Balog, član Izvršnog odbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!