Braathen vodi u Adelbodenu, u drugoj vožnji samo jedan Hrvat

08.01.2023.

11:37

Autor: HRT

Lucas Braathen

Lucas Braathen

Foto: Alessandro Garofalo / REUTERS

Nakon prve vožnje slaloma skijaša u Adelbodenu vodeći je Norvežanin Lucas Braathen s vremenom 54,35. U švicarskom zimovalištu u prvoj vožnji nastupila su četiri Hrvata, a samo jedan je izborio drugu vožnju. 

Nakon jučerašnje očekivane pobjede Marca Odermatta u veleslalomu, natjecanje u slalomu započelo je potpuno neočekivano, dvojica glavnih favorita za postolje Norvežanin Henrik Kristoffersen i Francuz Clement Noel potpuno su podbacili. Noel je izletio sa staze, a Kristoffersen je napravio veliku grešku i sa zaostatkom većim od 4 sekunde za vodećim Braathenom nije uspio izboriti drugu vožnju. 


Iza Braathena je na drugom mjestu Švicarac Loic Meillard sa 52 stotinke, a treći je Nijemac Linus Strasser sa 60 stotinki zaostatka. 


Od naša četiri predstavnika, Filip Zubčić je startao prvi s brojem 25, ali nakon velike greške ušao je u cilj sa velikim zaostatkom od 3,80 sekundi što nije bilo dovoljno za ulazak u drugu vožnju.


Istok Rodeš nažalost nije uspio završiti prvu vožnju, a Samuel Kolega je odradio odličnu vožnju i ušao 20. u cilj i njega ćemo jedino gledati u drugoj vožnji od naših predstavnika. Matej Vidović s visokim startnim brojem 46 ušao je u cilj 32.


Druga vožnja je na rasporedu u 13.30 uz prijenos na našem Drugom programu

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!